En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Demetevler mahallesinde bulunan maslahatletmeme İtfaaiye müfredatına şık şekilde yangın cıkış bapsı konstrüksiyonlması gerekmektedir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, kriz anlamış olurında insanoğluın yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapıları hassaten yangın esnasında mutlaka kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile muktezi yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir gayrı ilke ise asayiş adına ihtiyaç duyulan şieğlenceli contalardır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni ile ilişkin yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Tasar çizim olarak başkalık göstermekle omuz omuza hissedar özellikleri, dayanıklı ve ciddi binada olmalarıdır. ölçün iç baplara nispeten farklı bir kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle yangın kapısı alevlerin kontrolör altına tuzakınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.

Açılıp - kapanma nöbetlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu hâl arama edilmelidir. 

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page